Doorgaan naar inhoud

Het verhaal

Ik was misschien groen achter de oren, maar groene vingers had ik zeker niet.

Mijn eerste plant, een calathea …., kon amper twee maand op mijn vensterbank pronken voordat ze het begaf. Waarom gebeurde dat zo snel? Tien jaar en veel planten later, kan ik met vertrouwen een antwoord geven: ik had geen idee wat ze nodig had. Wanneer ze dorst heeft, waar haar ideale verblijfplaats is, wanneer ze verpot moet worden, wat voor voeding ze graag heeft en wat ik moet doen wanneer ze ‘luizen’ heeft. Nog erger: elk plantje dat ik kocht had haar eigen bijzondere behoeftes.

 

Na veel filmpjes, boeken en gesprekken over planten ben ik langzaam maar zeker mijn vaders woning beginnen omtoveren tot een urban jungle. Plantjes kunnen zichzelf enorm snel vermenigvuldigen en het was fantastisch om hiermee aan de slag te gaan. Maar voor ik het wist had ik een overvloed aan kleine stekjes van allerhande planten. Ik moest ze wel beginnen uitdelen aan familie, vrienden en iedereen die een plantje wou. Soms zette ik er gratis aan mijn voordeur, gewoon om iemand gelukkig te maken.

 

Op een dag had ik een graslelie (een gemakkelijke plant om te stekken) buiten gezet om gratis mee te nemen. Toen ik thuiskwam lag er tot mijn verbazing een briefje in de bus met 'thank you!' erop. Ik was verheugd dat ik iemand een plantje kon geven. Ondertussen weet ik dat een goed verzorgd plantje heel wat vreugde in huis kan brengen. Na veel mensen blij te hebben gemaakt met planten, wilde ik uitbreiden. Zo gezegd, zo gedaan en Plantjes van Kortrijk was geboren!

 

 

Een online webshop waar je thuisgekweekte plantjes kan bestellen. Ik kwam ze leveren met de fiets aan huis en gaf een woordje uitleg als dat nodig was. Uitstekend! Maar jammer genoeg niet houdbaar. Plantjes hebben namelijk flink wat tijd nodig om te groeien en ook heel wat plaats. Dus uiteindelijk was ik ‘out of stock’. Nu ik geen planten meer had om te verkopen moest ik wel naar andere manieren zoeken om bezig te blijven in de planten community! En die vond ik ook. Het idee was simpel: ik wilde doordoen met een webshop

 

Ik zag een webshop voor mij, met een groot assortiment aan planten rechtstreeks van de kweker, eco-neutraal geleverd en dit over heel België. Een uitleg over de verzorging, op maat gemaakt voor elke plant, was natuurlijk onontbeerlijk. De naam 'Plantjes van Kortrijk' klopte natuurlijk niet meer. Tijd voor een nieuwe! Ik nam inspiratie uit mijn eigen jungle. Mijn Monstera plant (gatenplant) is een van mijn grootste en meest gezonde planten. 'Stera' was geboren.

 

 

Het project nam wat tijd, budget, hard werk en geduld in beslag. Door de hulp van mijn familie en vrienden is het ons toch gelukt. Stera, een online planten webshop. Ik was weer klaar om mensen gelukkig te maken met planten! En dit is waar ik vandaag sta. Uiteraard wil ik hier niet stoppen! Als je ooit al de kans hebt gekregen om te spreken met een plantenfanaat, dan merk je al snel dat er naast hen een geweldige community aan mensen staat die hun groene passie delen. En deze mensen samenbrengen is de missie van Stera!